
YÖKAK ve Malezya Yeterlilikler Ajansı (MQA) Arasında Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
- Tarih 8 Mayıs 2025
YÖKAK ve Malezya Yeterlilikler Ajansı (MQA) Arasında Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Malezya Yeterlilikler Ajansı’nın (MQA) talebi üzerine, 6 Mayıs 2025 tarihinde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ile MQA arasında çevrim içi bir tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya MQA Uluslararası Birim Başkanı Muhammad Hasfarizal Kamaludin, YÖKAK Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Ayşegül Kozak Çakır ve her iki kurumun uluslararası ilişkiler komisyonu üyeleri katıldı.
İki kurumun kalite güvencesi sistemlerine ilişkin temel bilgilerin karşılıklı olarak paylaşıldığı toplantıda, YÖKAK ayrıca ENQA ve EQAR üyelikleri ile Uluslararası Kurumsal Akreditasyon Programı hakkında bilgi sundu. Görüşmede, iki kurum arasındaki benzerlikler ve iş birliği potansiyelleri değerlendirildi.
Taraflar arasında bir ön görüşme niteliğinde gerçekleşen toplantıda bundan sonraki süreçte öncelikle, kurumların dış değerlendirme süreçlerini detaylı şekilde ele alan sunumlar gerçekleştirmesi ve MQA’nın, YÖKAK’ın yeni başlattığı Uluslararası Kurumsal Akreditasyon Programı hakkında daha kapsamlı bilgi alması planlandı.
Ayrıca, kurumsal sunumların ardından somut iş birliği alanlarının belirlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.