
İskenderun Teknik Üniversitesinde Düzenlenen “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” Konulu Konferansa YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar Konuşmacı Olarak Katıldı
- Tarih 4 Şubat 2023
İskenderun Teknik Üniversitesinde Düzenlenen "Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon" Konulu Konferansa YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar Konuşmacı Olarak Katıldı
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE) düzenlenen “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konulu konferansa katıldı.
İSTE Merkez Kampüsü Turuncu Salon’da 27 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşen konferansa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, rektör yardımcıları ile üniversitenin akademik ve idari personeli katılım sağladı.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin açılış konuşmasıyla başlayan konferansta Başkan Prof. Dr. Muhsin Kar, “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” başlıklı bir sunum yaptı. Yükseköğretim alanında dünyada yaşanan değişimlerin kalite güvencesinin önemini artırdığına işaret eden Başkan Prof. Dr. Kar, YÖKAK olarak kalite güvencesi ve akreditasyon konusunda yükseköğretim kurumlarına yönelik uluslararası standartlarla uyumlu ve Türkiye’nin karakteristiklerini de dikkate alan bir anlayışla ölçütler geliştirdiklerini, alana özgü yeterliliklerin sağlandığından emin olma ve mezunların istihdam edilebilirliğini artırma konusuna önem verdiklerini vurguladı.
Başkan Prof. Dr. Kar, sunumunun devamında Yükseköğretimde Kalite Güvencesi, Kalite Güvencesinin Hedefleri, Kalite Güvencesi Sistemleri, Paydaşların Kalite Algısı, YÖKAK ve Kalite Güvencesinin Çerçevesi, Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Uygulaması konu başlıklarında detaylı bilgiler verdi.
Konferans katılımcıların sorunlarının yanıtlanmasının ardından İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’a hediye takdimi ile sona erdi.